Door: Jerika Cloots     Categorie: Tips & Tricks    

5 Ultieme besparingstips voor de gepassioneerde ruiter

Paarden houden, verzorgen en berijden is niet zo simpel als het lijkt. Er komt heel veel bij kijken. Ook wij, en wij zitten met onze familiezaak al meer dan 30 jaar in het vak, leren nog elke dag bij. Daarom bespreken we regelmatig een actueel onderwerp op onze blog, met de nodige tips en tricks zodat jullie niet hetzelfde leergeld moeten betalen als menig ander ruiter. Als je zelf een onderwerp hebt waar je veel vragen rond hebt, mag je dit gerust doormailen. Dan kunnen wij het misschien de volgende keer behandelen. Ook als je over het nu besproken onderwerp nog vragen en/of opmerkingen zou hebben, staan wij klaar om dit te bekijken. Mail gerust! Dit kan je doen naar info@clootsruitersport.be.
 

 

Het wordt allemaal zo duur… We horen de laatste maanden niets anders. Daarom geven we jullie dé ultieme besparingstips voor de gepassioneerde paardenliefhebber. Zijn jullie er klaar voor?

 

Tip 1:

Raak niet aan je ruwvoeder!
 

Ik weet het, het hooi is duurder geworden. Maar laat je niet vangen door op zoek te gaan naar goedkoper hooi. Of tenminste, controleer of de kwaliteit van het hooi goed is. De basis voor paarden is namelijk ruwvoeder. Als je daaraan gaat raken, dan krijg je gegarandeerd gezondheidsproblemen. En dat gaat jou veel meer kosten dan een goede baal hooi.

 

 

Tip 2:

Mest je stal elke dag uit!

 

Er zit natuurlijk wel verschil in welk strooisel je gebruikt, maar als je elke dag minimum 1 x de stront en urine mest, dan ga je op lange termijn minder strooisel gebruiken dan dat je gewoon bijstrooit en om de zoveel tijd pas mest. En minder strooisel betekent minder uitgaven.

 

 

Tip 3:

Koop degelijk en kwalitatief materiaal.

 

Ok, ik geef toe. Het kost meer in het begin, maar je doet er wel veel langer mee en je bent zeker dat het voor je paard ook goed is. Een slechte zadeldoek die constant verschuift geeft alleen maar irritatie en ga je op termijn ook niet meer gebruiken. Dus ook weer hier, denk op iets langere termijn.

 

 

Tip 4:

Vraag een expert bij een probleem.

 

Wat het probleem van je paard ook is, zorg ervoor dat je een echte expert in huis haalt. Eentje die niet gewoon geld wilt verdienen, maar er ook echt iets van kent en je wilt helpen. Of het nu gaat over een goede dierenarts, zadelpasser of osteopaat of smid, er achteraf nog eentje moeten laten komen, kost steeds veel meer dan de eerste keer goed investeren.

 

 

Tip 5:

Blijf trouw aan noodzakelijk kwaad.

 

Blijf trouw aan noodzakelijk kwaad. En daarmee bedoelen we: bespaar niet op je hoefsmid, ontwormingen, vaccinaties,… Want ook hier geldt de regel: voorkomen is veel goedkoper dan genezen….

 

 

Ik weet dat deze tips allemaal logisch klinken, maar ze zijn oh zo belangrijk! En bovendien op langere termijn meer dan kostenbesparend.

 

 

En als afsluiter nog een 6e en meest ultieme tip:

 

Bouw shoptegoed op bij je favoriete ruitersportzaak. Dit kan zowel online als offline en gebeurt automatisch. Wanneer je dan de volgende keer in de winkel (of online) shopt, dan is het altijd leuk om aan de kassa te horen dat er een korting afgaat!

 

 

Geraleteerde berichten